Sun01192020

Last update11:29:16 AM GMT

Back Home

Comunicate de presa

S-a stins din viață Nicolae Gheorghe

Nicolae Gheorghe

A plecat dintre noi, la vârsta de 67 de ani, părintele fondator al Fundaţiei Romani CRISS, precum si al mişcării romilor la nivel naţional şi internaţional.

Suntem profund marcaţi de această piderdere imensă. Pierderea sa a reprezentat, nu numai pentru actuala echipă a Romani CRISS, dar pentru generaţii întregi de activiţti romi, pierderea unui profesor, a unui îndrumător, a unui reper. Nicolae Gheorghe ne-a dat putere şi sprijin, ne-a inspirat cu energia sa inepuizabilă, ne-a invătat zi de zi, ceas cu ceas să luptăm pentru cauza romilor.

Nicolae Gheorghe a asezat pană in ultima clipă cauza romilor in centrul vietii sale, iar viata si activitatea sa au fost epicentrul miscării romilor. Nu doar o familie, o organizatie, o tară sau un popor au pierdut un om, ci lumea intreaga a pierdut un reper. Prin activitatea si prin realizarile sale pentru aproape o jumatate de veac, prin implicarea, dedicatia, vitalitatea si inteligenta sa cu totul iesite din comun, Nicolae Gheorghe apartine istoriei universale.

Ne aflăm într-un moment trist, dar vom păstra vii memoria si mostenirea părintelui nostru spiritual şi ale mentorului nostru. Vom milita în continuare pentru atingerea idealurilor sale!

Nu te vom uita!

Tel Verde

 Ai fost discriminat, hartuit sau victimizat pentru ca esti de etnie roma?

Nu ignora aceasta situatie, ai drepturi!

Suna la Tel verde 0800 070 470

Romani CRISS acorda asistenta juridica gratuita pentru persoanele de etnie roma!

 

Sondaj

Credeti ca femeile rome sunt segregate in maternitati?Results

Evenimente

01 OCT - 2011
Marsul Demnitatii In data de 1 octombrie 2011 Romani CRISS si organizatiile partenere Mai mult »
22 OCT - 2011
Flashmob In piata uniri langa magazinul H&M Mai mult »
24 OCT - 2011
Concert Adrian Gaspar Adrian Gaspar a emigrat în Austria, împreună cu familia, când avea 9 ani. Mai mult »

copii

Scoala tuturor copiilor

Puteti face donatii: ROMANI CRISS - Centrul Romilor pentru Interventie Sociala si Studii CIF: 8495533, IBAN: RO13RNCB0080000508970036 deschis la BCR - Sucursala Sala Palatului

 

Campania - Scoala tuturor copiilor

Facebook