Thu02022023

Last update11:00:14 AM GMT

Education

Zurale Chave: Copii puternici, pregatiti pentru viata, 2010-2012

Monitorizarea aplicarii legislatiei pentru desegregare scolara, 2008

Culoare si diversitate, 2002

Start bun pentru scoala, 2001-2002

romanicrissStart bun pentru scoala” reprezinta primul proiect din Romania prin care a fost pilotat conceptul de gradinite estivale si, totodata, una dintre cele mai importante solutii alternative propuse de catre Romani CRISS

in sensul imbunatatirii accesului copiilor romi la educatie. Proiectul a fost implementat in perioada iunie 2001 – iunie 2002, in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii si reprezentanta UNICEF in Romania.

Cu toate ca proiectul reprezinta un succes, un impediment major l-a constituit perioada limitata de implementare. In ceea ce priveste grupul tinta al acestui tip de masuri care influenteaza intr-o masura considerabila parcursul educational ulterior al elevilor romi si relatiile interetnice din scolile multietnice, proiectul e evidentiat nevoia de participare in egala masura a copiilor provenind si din alte comunitati etnice decat cea roma.

Plecand de la experienta acestui proiect pilot, initiativele urmatoare ale Romani CRISS in sfera educatiei au inclus dimensiunea interculturala. In 2006, 2007 si 2008, Romani CRISS a organizat gradinite estivale pentru copiii care urmau a fi inscrisi in clasa I. Activitatile desfasurate cu ocazia gradinitelor au fost orientate catre: eliminarea stereotipurilor referitoare la romi, promovarea dialogului si schimbul intercultural intre participanti. De asemenea, scopul activitatiilor intreprinse a fost de a-i ajuta sa-si asume identitatea colectiva si de a-i constientiza cu privire la bogatia traditiilor rome. Mai mult, Romani CRISS a organizat activitati interculturale, in gradinitele cu program normal si mixte din punct de vedere etnic, focusate pe exprimarea abilitatilor artistice si acumularea de cunostinte despre comunitatea Roma.

Raport "Start bun pentru scoala" - program intercultural de optimizare a adaptarii copiilor romi la cerintele scolare

 

Analiza proiecte educationale Romani CRISS, 1995

Back Areas of intervention Education

Green line

Have you been discriminated against, harassed or victimized because you are Roma?

Don’t ignore this situation, you have rights!

Call Green line 0800 070 470

Romani CRISS provides free legal counseling for Roma people!

 

Poll

Do you think Roma women are segregated in maternity hospitals?Results

Evenimente

01 OCT - 2011
Marsul Demnitatii In data de 1 octombrie 2011 Romani CRISS si organizatiile partenere Mai mult »
22 OCT - 2011
Flashmob In piata uniri langa magazinul H&M Mai mult »
24 OCT - 2011
Concert Adrian Gaspar Adrian Gaspar a emigrat în Austria, împreună cu familia, când avea 9 ani. Mai mult »

Campania

copii

All children’s school

You can make a donation to: RCR-Roma Center for Social Intervention and Studies FRN:8495533, IBAN: RO13RNCB0080000508970036 Opened at Romanian Commercial Bank, Sala Palatului branch

 

Facebook